• Territori
  • Plantada sindical a la remunicipalització de l'aigua de Colau

Plantada sindical a la remunicipalització de l'aigua de Colau

Sindicats d'Aigües de Barcelona alerten que la gestió municipal faria empitjorar el servei i apujar preus

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN
ACN
Barcelona
10 d'Abril de 2018

Plantada sindical a la remunicipalització de l'aigua d'Ada Colau. El Comitè Intercentres i les seccions sindicals de la UGT, ATAB, CCOO i CGT d'Aigües de Barcelona s'han oposat a la municipalització del servei de l'aigua que s'ha plantejat a la consulta feta per l'Ajuntament de Barcelona. En un escrit signat conjuntament, consideren que si l'Ajuntament sortís de l'AMB hi hauria "greus perjudicis" ja que aquesta fracció suposaria, segons asseguren, un increment dels costos que provocaria un augment de la tarifa, a més d'una pèrdua de qualitat del servei, tant dels usuaris de Barcelona com de la resta de municipis de l'àrea metropolitana.

 

Davant la consulta "Vol vostè que la gestió de l'aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana, els signants de l'escrit critiquen que d'aquesta pregunta es dedueixen "una sèrie de consideracions que no s'estan explicant amb prou transparència" perquè, segons apunten, només es pregunta als ciutadans de Barcelona i no de tota l'àrea de Barcelona i "la intenció va molt més enllà d'aconseguir una gestió 100% pública i participativa del servei de l'aigua". Aquesta pregunta sobre la municipalització de l'aigua es vol incloure en la multiconsulta que vol celebrar l'Ajuntament de Barcelona.

 

Asseguren que hi hauria "greus perjudicis" si l'Ajuntament de Barcelona sortís de l'AMB i reclamen que la gestió segueixi sent supramunicipal

El Comitè Intercentres i els quatre sindicats han reclamat que la gestió que el servei d'aigua segueixi sent supramunicipal perquè així "permet compartir recursos i aporta eficiències evidents". Per això, han avisat dels "perjudicis" en cas que Barcelona es desconnectés de l'AMB i ha assegurat que la sortida de Barcelona del servei metropolità "comportaria la pèrdua d'economies d'escala, capacitat operativa i de recursos". En aquest sentit, subratllen que assignar treballadors a cada municipi "comportaria tenir plantilles insuficients i sense prou recursos, fet que posaria un greu risc el servei de l'aigua a cada municipi".

Per tot plegat, els signants de l'escrit han alertat que aquesta fracció suposaria "un notable increment dels costos que provocaria un increment exponencial de la tarifa, a més de la precarització de les condicions de desenvolupament del servei, en perjudici de l'interès públic". Per tant, han insistit que "no es pot permetre que el servei metropolità es fraccioni en petits serveis d'àmbit municipal, que posarien en risc de manera molt clara la prestació del servei".