• Territori
  • El 30% dels professionals digitals a Barcelona provenen d'altres països

El 30% dels professionals digitals a Barcelona provenen d'altres països

El CEO del Mobile World Capital Barcelona afirma que la demanda digital és més elevada que els professionals existents a la ciutat

Barcelona pateix una bretxa de talent digital que ha de suplir amb talent estranger | iStock
Barcelona pateix una bretxa de talent digital que ha de suplir amb talent estranger | iStock
ACN
Barcelona
28 de Març de 2019
Act. 28 de Març de 2019

El 30% dels professionals digitals en actiu a Barcelona provenen d'altres països, segons un estudi realitzat per LinkedIn a través de l'eina Economic Graph i presentat en el marc del Barcelona Digital Talent. També en aquest context, el CEO del Mobile World Capital, Carlos Grau, ha constatat la bretxa de talent digital a la ciutat. "A Barcelona la demanda sobrepassa el nombre de professionals en actiu existents amb habilitats digitals necessàries per donar sortida al que el mercat requereix", ha alertat Grau, per afegir després que aquest fet representa "un límit real" per al desenvolupament dels negocis.

 

Durant la jornada, on s'han reunit diversos experts per abordar els reptes de la bretxa de talent digital, Grau ha insistit en la necessitat de generar "una massa de professionals digitals" per donar resposta a aquesta demanda, que com ha explicat LinkedIn de moment s'està suplint altres professionals internacionals.

 

De fet, la directora general de LinkedIn per Espanya i Portugal, Sara Harmon, ha volgut destacar que aquesta xifra demostra que Barcelona és "un pol d'atracció digital" i ha afegit que es tracta d'una ciutat "estratègica" per la seva densitat de població i la diversitat de la ciutadania. Tot i això, s'ha sumat a l'avís en relació a la bretxa de talent i ha assegurat que iniciatives com el Barcelona Digital Talent busquen "apoderar" la ciutat com un centre de talent tecnològic.

Generar, retenir, atreure

En un sentit similar s'ha expressat el secretari de Telecomunicacions, David Ferrer, que creu que per assegurar la competitivitat de Catalunya i Barcelona com a centre tecnològic cal "generar, retenir i atreure" el talent digital que demana el sector. Així, ha recordat que des de l'executiu ja s'impulsen programes de foment de les vocacions tecnològiques, encara que ha reconegut que per donar resposta a curt i mitjà termini és "vital" l'aliança público-privada, en referència al mateix Barcelona Digital Talent.

La jornada, que també ha comptat amb la presència de l'assessor de l'OCDE i de l'ONU en temes de digitalització Carl Benedikt Frey, l'ha presentada el tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, que ha qualificat la ciutat de "hub tecnològic de primera divisió".

Pisarello també ha afegit que l'economia digital és un sector que genera ocupació "més estable" que la resta i amb sous "molt per sobre" de la mitjana de la ciutat, per la qual cosa el veu com un àmbit estratègic i a promocionar.