• Territori
  • Rebuild generarà 17 MEUR d'impacte econòmic a Barcelona

Rebuild generarà 17 MEUR d'impacte econòmic a Barcelona

El Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 reunirà més de 9.000 congressistes i juga amb una ocupació hotelera del 80%

Assistents al showroom de Rebuild | Cedida
Assistents al showroom de Rebuild | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
24 de Setembre de 2018

Ocupació hotelera per sobre del 80% amb l'assistència de més de 9.000 congressistes. Són algunes de les xifres que deixaran en la ciutat de Barcelona la celebració aquesta setmana del Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 al CCIB, Rebuild 2018, que compta amb un showroom de 12.000 m² i que reuneix les empreses més innovadores de totes les indústries que componen el sector de l'edificació i l'hàbitat. Segons apunten des de l'organització, l'impacte econòmic en la ciutat serà de 17 milions d'euros.

La cita serà plataforma de llançaments en exclusiva de més de 100 nous materials i/o solucions per al sector que tindrà com a protagonistes a Velux, Roca, Simon, Baxi, Egoin, Eurecat, Prest, Porcelanosa, Rockwool, Knauf, Vaillant, Prinex, SAP, HP, Jacob Delafon o Würth, entre altres. Més de 9.000 congressistes visitaran la ciutat per assistir a Rebuild 2018, en què participaran 300 experts internacionals en edificació i arquitectura avançada. 

Segons Juan Velayos, CEO de Neinor Homes i President de Rebuild, és "la primera vegada que es reuneix en una única plataforma a tots els actors que intervenim en la construcció d'edificis, des de l'arquitecte a l'instal·lador, el fabricant i el promotor. Mai hem treballat junts i aquesta és una oportunitat d'or per provocar el renaixement del sector gràcies a la innovació i a la transformació digital". 

Experts i variades temàtiques

Entre els experts destaquen Martha Thorne, directora executiva del Pritzker i Dean en el IE School of Architecture and Design que liderarà una taula rodona de tres de les figures femenines més influents de l'edificació al costat d'Anna Gener, presidenta/CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona i Paula Torgal, presidenta de Conselho Diretivo Regional Sul Dóna Ordem Do Arquitetos de Portugal; alguns dels arquitectes més reconeguts com Javier BarbaPepe Ballesteros; també internacionals com Emmanuel Pauwels o Gerardo Wadel; propostes atrevides de la mà de Santiago Cirugeda amb els seus projectes subversius de "receptes urbanes" o Sylvia Felipe i Jordi Truco amb la primera tecnologia per a edificis biomimètics. 

Alberto Alegret parlarà sobre l'experiència de cooperatives i el dret d'ús a habitatge i Verónica Kuchinow, de l'economia circular aplicada a l'edificació. Així mateix, es tractaran conceptes i solucions per a l'eficiència energètica, la rehabilitació, l'interiorisme, el co-housing, l'autoconsum o consum gairebé nul. Innovació en l'urbanisme, el disseny, la il·luminació o els elements de well-being dels habitatges. Tota la tecnologia aplicada a cases connectades, construcció off-site, big data, nanotecnologia o Internet of Things.