• Territori
  • Santa Perpètua i la irrupció del 4.0

Santa Perpètua i la irrupció del 4.0

L’Ajuntament vol accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de noves tecnologies a les firmes de la Riera de Caldes

L'Ajuntament de Santa Perpètua ja ha format prop de 450 persones | Cedida
L'Ajuntament de Santa Perpètua ja ha format prop de 450 persones | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
24 de Gener de 2019

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aconseguit accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses; facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals; i sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, els desocupats i la ciutadania. Gràcies al programa Indústria: Futur 4.0 a la Riera de Caldes -que acaba de tancar la seva segona edició-, les dades, segons el consistori, "són molt positives".

 

Des d’abril fins desembre, l'Ajuntament ha ofert 100 activitats de formació sobre la indústria 4.0 que han beneficiat 47 empreses de la demarcació, un total de set centres educatius i 444 persones. El consistori ha impulsat aquest programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals i ha comptat amb el suport de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

 

El programa ha comptat amb dues potes: d’una banda, la iniciativa Task-Force 4.0, que ha ajudat a les empreses a accelerar el seu procés de transformació cap a la Indústria 4.0 a partir d’una assessorament i acompanyament per part de tècnics especialistes. Des de la regidoria de Desenvolupament Local es puntualitza que “allò que es podria fer en una evolució natural de deu anys, amb les especialitzacions d’aquest programa, la implementació serà possible en un termini de 2-3 anys”. En aquesta edició hi ha particicipat 12 empreses: set de Santa Perpètua de Mogoda (sector industrial, fabricants de maquinària), tres de Montcada i Reixac (serveis logístics i de transport) i una de Sentmenat, Sabadell i Parets, distribuïdores i comercialitzadores de diferents serveis.

De l’altra banda, des de l’espai de fabricació digital SPMakers s’han realitzat activitats de difusió, promoció, iniciació i suport al voltant de la fabricació digital i altres tecnologies 4.0 adreçades a treballadors en actiu, autònoms, persones aturades, estudiants de FP, instituts i empreses. Entre les dues formacions, s’han atès 18 empreses en l’àmbit de la realitat virtual i 29 més en la fabricació digital.