L'índia SMP compleix 60 anys produint para-xocs a Catalunya

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, subratlla que la companyia "és un exemple d’aquest tipus d’indústria i inversions que volem" al territori català

SMP compleix 60 anys a Catalunya | Empresa SMP compleix 60 anys a Catalunya | Empresa

"Un teixit productiu que funciona és la millor garantia per mantenir l’estat del benestar i aconseguir una societat més pròspera i justa socialment”. Amb aquestes paraules, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha subratllat durant l’acte de celebració del 60è aniversari de l’empresa índia SMP Automotive Technology a Polinyà que “treballem per atreure, mantenir i fer créixer les inversions a Catalunya: econòmicament i tecnològicament sòlides, generadores de riquesa i d’ocupació estable i de qualitat”.

Més info: Via directa cap a la mobilitat del futur

En aquest sentit, la consellera ha apuntat que SMP Automotive Technology “és un exemple d’aquest tipus d’indústria i inversions que volem a Catalunya. Empreses innovadores, compromeses amb la seguretat i el medi ambient; però que també generin valor al territori, com feu aquí a Polinyà”, ha destacat. A l’acte també hi ha participat el director de la planta de Polinyà, Diego Hernández, el Head of Chairman’s Office Europe and Americas, Andreas Heuser i l’alcalde de Polinyà, Javier Silva.

SMP va iniciar la seva activitat a Catalunya al 1959 amb l’obertura d’una primera planta de transformació de plàstics a Barcelona i posteriorment es va traslladar a Polinyà per especialitzar-se en la indústria de l’automòbil. Ara, l’empresa compta en aquest municipi amb una planta de producció de para-xocs i altres components del sector de l’automoció, amb més de 400 treballadors. Es tracta d’unes instal·lacions de 47.000 metres quadrats que també allotgen un centre d’R+D i les oficines centrals de l’empresa.

Chacón: "Treballem per atreure, mantenir i fer créixer les inversions a Catalunya: econòmicament i tecnològicament sòlides, generadores de riquesa i d’ocupació”

A Catalunya, SMP també té fàbriques a Castellbisbal i Martorell, mentre que també compta amb plantes a Teruel i Palència. En conjunt, totes aquestes instal·lacions sumen 1.300 treballadors i facturen 800 milions d’euros.

El grup SMP té més de 14.000 treballadors arreu del món i plantes internacionals a Alemanya, Brasil, els Estats Units, Eslovàquia i la Xina. Des del 2011, l’empresa forma part d’un grup multinacional, Motherson, que també és present a Catalunya amb plantes de producció d’altres divisions com ara les de Sintermetal a Ripollet (especialitzada en metall) i SMRC a Igualada (dedicada als plàstics). El Grup Motherson te més de 135.000 treballadors repartits en més de 270 fàbriques en 41 països.

Més informació
La digitalització del transport, nexe d'unió entre administracions?
Mobilitat sostenible per als empleats de la Diputació de Barcelona
Tarragona, epicentre mundial del transport de pasta de paper
Avui et destaquem
El més llegit