• Territori
  • La temporada de calçots comença amb perspectives de rècord

La temporada de calçots comença amb perspectives de rècord

La previsió és produir uns 80 milions de cebes, de les quals 18 milions tindran el segell de qualitat de Valls

Comença la temporada de calçots de Valls | iStock
Comença la temporada de calçots de Valls | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
12 de Novembre de 2019
Act. 30 de Gener de 2020

La temporada de calçots es presenta de rècord. Se'n produiran uns 80 milions, seguint amb la tendència a l'alça dels últims anys. Els més primerencs ja es poden tastar en alguns restaurants, especialment a Valls. La Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls calcula que uns 18 milions de les cebes es produiran amb aquest segell de qualitat, mentre que la resta seran d'altres zones. 

 

El distintiu de qualitat agrupa una cinquantena de pagesos de l'Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès. Atribueixen les bones previsions de conreu a les condicions meteorològiques favorables, amb aigua, sol i fred. És per això que confien que serà una temporada excel·lent, si no hi ha cap "desgràcia climatològica", en quantitat, però també en qualitat. 

En declaracions a l'ACN, Francesc Amill, president de la IGP Calçot de Valls destaca el creixement que ha tingut la producció dels pagesos que compten amb aquest segell de qualitat els darrers anys: "Fa tres anys vam fer 14 milions de calçots, fa dos anys, van ser 15 milions, l'any passat, 16, i enguany tot indica que podríem arribar als 18 milions i fer aquest salt coincidint amb el nostre 25è aniversari". 

 

La temporada de calçots mou entre 12 i 14 milions d'euroa a l'any, segons dades de la Cambra de Comerç.