FEM Vallès, que aplega entitats econòmiques, sindicals, professionals i socials del Vallès Occidental i Oriental, ha fet el pas per passar de ser una plataforma a ser una associació. L'objectiu és seguir fent força per propiciar els canvis que les dues comarques, amb 1,2 milions d'habitants, necessiten per garantir l'èxit de les empreses i entitats que hi ha instal·lades i la qualitat de vida dels seus habitants.
L'associació ha escollit Granollers com a se per seguir reclamant millores en matèria d'infraestructures o insistint en la necessitat que el Vallès tingui una centralitat pròpia, independent de la metròpoli de Barcelona.
"Hem de tenir una interlocució amb les administracions, la Generalitat i també amb l'Estat, però sobretot hem de tenir proposta i discurs", destaca l'urbanista Manel Larrosa, membre de la junta de FEM Vallès.
El Vallès, una centralitat
La voluntat de l'associació és reclamar la centralitat que consideren que mereix el Vallès, no com a part de l'àrea de Barcelona, i emulant els models que es duen a terme en altres grans ciutats del continent, com ara París o Amsterdam. "No som un polígon de perifèria", adverteix Larrosa, que considera que el Vallès no pot estar inclòs de facto en la segona corona metropolitana de la capital: "Som centre a tots els efectes".
La conversió en associació dotarà el col·lectiu d'entitat jurídica a l'hora de poder interlocutar directament amb les administracions. "Estem celebrant els deu anys de vida amb un plus de força moral", assenyala el president de FEM Vallès i també de la patronal Cecot, Antoni Abad.
"No ens cansarem mai d'interlocutar", assegura Abad, que conclou: "Tenim força perquè som una xarxa d'entitats territorials que compartim inquietuds i visions, i sabem consensuar propostes i solucions", afegeix Abad.