• Territori
  • La Zona, el primer mercat digital català "cooperatiu i ètic"

La Zona, el primer mercat digital català "cooperatiu i ètic"

La Zona ofereix productes i serveis de cooperatives i empreses amb valors com la sostenibilitat i el consum conscient

La Zona ja ofereix un miler de productes i serveis | Cedida
La Zona ja ofereix un miler de productes i serveis | Cedida
Redacció VIA Empresa
28 de Setembre de 2021
Act. 28 de Setembre de 2021

La Zona, el primer mercat digital del consum conscient i l’economia solidària de Catalunya, ja està en funcionament. Actualment, ofereix un miler de productes d'empreses que aposen per "un consum conscient i responsable i que treballen amb criteris d’economia solidària". A diferència d'altres plataformes digitals, La Zona ofereix altres serveis com l'electricitat, la telefonia o cures de la llar, a banda dels productes més habituals. Els impulsors ho veuen com una fórmula que pot evitar el tancament de petits comerços de proximitat.

 

 

Aquesta iniciativa va sorgir de la detecció de la necessitat d’un mercat digital durant els primers mesos de pandèmia per part d’alguns petits comerços i empreses que ofereixen productes i serveis amb valors. Per això, productors, empreses de serveis, cooperatives, entitats i distribuïdors es van unir perquè La Zona faci possible també poder comprar per internet d’acord aquestes idees. L'objectiu és que el "consum conscient" arribi també a la xarxa.

 

 

Una de les principals característiques és que tots els serveis i productes són de cooperatives i empreses que treballen amb criteris de sostenibilitat, responsabilitat social i respecte pel medi ambient. La Zona també busca diferenciar-se per la logística i el repartiment es farà en bicicleta, a peu o en vehicle elèctric. En aquest sentit, s’estan creant punts de recollida arreu del territori per enfortir la xarxa associativa del país

Un Amazon cooperatiu?

Des de La Zona volen fugir del concepte d'Amazon cooperatiu: "Ni ho pot ser ni ho vol ser. La Zona precisament vol defugir d’unes lògiques i una manera de fer que vol revertir". Així, destaquen que no comparteixen els criteris de les grans plataformes que "aniquilen les petites productores, que comercialitzen productes i serveis que venen de l’altra punta del món o que vulneren els drets de les persones per fabricar i repartir els productes de consum".