• La UOC s'endú vuit startups al 4YFN

La UOC s'endú vuit startups al 4YFN

La universitat online impulsa una aplicació que millora la vida dels pacients de Parkinson, un optimitzador de despeses i la incorporació de la realitat virtual en l'educació són algunes de les propostes

El 4 Years From Now acull els emprenedors
El 4 Years From Now acull els emprenedors
Redacció VIA Empresa
Barcelona
14 de Febrer de 2018
Act. 14 de Febrer de 2018

Per quart any consecutiu, la UOC estarà molt present al 4YFN que se celebrarà entre el 26 i el 28 de febrer i preveu superar la fita dels 20.000 assistents. D'aquesta manera, la universitat online presentarà de la mà de la plataforma emprenedora Hubbik un total de 8 startups de la seva comunitat.

Una de les més destacades és Filmclub que tal com el seu nom deixa entreveure, posa el cinema a disposició del professorat i l’alumnat d'arreu del món com a eina educativa. "És una plataforma digital oberta i col·laborativa per integrar pel·lícules i documentals a les aules", assegura Miquel Cedà, un dels seus impulsors i participant en el programa EduTech Emprèn és Miquel Cerdà. Alhora, permet reduir el temps i l’esforç dels educadors a l’hora de seleccionar els materials.

Paral·lelament, l'estudiant d'ADE Joan Iniesta ha impulsat Optimio que és un optimitzador de despeses per a particulars, autònoms i empreses. La plataforma permet millorar el rendiment financer (menys temps i més diners) mitjançant les dades massives i la intel·ligència artificial. És aplicable tant a les despes de la llar com les diàries, lleure i viatges. Entre els seus clients principals hi ha empreses reconegudes, com Wallapop o Applus+.

Musicoteràpia contra el Parkinson

La musicoteràpia és el secret d'una aplicació que millora el benestar i la qualitat de vida dels pacients de Parkinson. Una de les impulsores de la iniciativa és Teresa Fèrriz i explica que Parkisons és una aplicació multiplataforma i personalitzada gràcies a les tècniques d’aprenentatge automàtic basades en la història musical de cada pacient, els seus gustos i l’estat físic i anímic diari. 

Per la seva banda, BeDebate promou reptes patrocinats per empreses per tal d'innovar. Xavi Pascual, màster en Educació i TIC i professor col·laborador de la UOC és el creador d'aquesta plataforma que ofereix una nova manera de treballar productes i serveis. Els participants que resolen desafiaments obtenen premis en cas que encertin la solució guanyadora, com ara experiències que els ajuden a créixer professionalment.

Aquests són només alguns d'algunes aplicacions però també hi ha Instalik per automatitzar la comunicació de les empreses a xarxes socials com Instagram i ARIlab que dissenya i assessora tecnologies de realitat augmentada i virtual en educació cultura i turisme així com les aplicacions Nepcom de missatgeria instantània orientada a la comunicació interna i externa amb "un elevat nivell de seguretat i privacitat" o Jo també llegeixo que facilita el procés d'aprenentatge de nens amb síndrome de Down.