Per quart any consecutiu, la UOC estarà molt present al 4YFN que se celebrarà entre el 26 i el 28 de febrer i preveu superar la fita dels 20.000 assistents. D'aquesta manera, la universitat online presentarà de la mà de la plataforma emprenedora Hubbik un total de 8 startups de la seva comunitat.
Una de les més destacades és Filmclub que tal com el seu nom deixa entreveure, posa el cinema a disposició del professorat i l’alumnat d'arreu del món com a eina educativa. "És una plataforma digital oberta i col·laborativa per integrar pel·lícules i documentals a les aules", assegura Miquel Cedà, un dels seus impulsors i participant en el programa EduTech Emprèn és Miquel Cerdà. Alhora, permet reduir el temps i l’esforç dels educadors a l’hora de seleccionar els materials.
Paral·lelament, l'estudiant d'ADE Joan Iniesta ha impulsat Optimio que és un optimitzador de despeses per a particulars, autònoms i empreses. La plataforma permet millorar el rendiment financer (menys temps i més diners) mitjançant les dades massives i la intel·ligència artificial. És aplicable tant a les despes de la llar com les diàries, lleure i viatges. Entre els seus clients principals hi ha empreses reconegudes, com Wallapop o Applus+.
Musicoteràpia contra el Parkinson
La musicoteràpia és el secret d'una aplicació que millora el benestar i la qualitat de vida dels pacients de Parkinson. Una de les impulsores de la iniciativa és Teresa Fèrriz i explica que Parkisons és una aplicació multiplataforma i personalitzada gràcies a les tècniques d’aprenentatge automàtic basades en la història musical de cada pacient, els seus gustos i l’estat físic i anímic diari.
Per la seva banda, BeDebate promou reptes patrocinats per empreses per tal d'innovar. Xavi Pascual, màster en Educació i TIC i professor col·laborador de la UOC és el creador d'aquesta plataforma que ofereix una nova manera de treballar productes i serveis. Els participants que resolen desafiaments obtenen premis en cas que encertin la solució guanyadora, com ara experiències que els ajuden a créixer professionalment.
Aquests són només alguns d'algunes aplicacions però també hi ha Instalik per automatitzar la comunicació de les empreses a xarxes socials com Instagram i ARIlab que dissenya i assessora tecnologies de realitat augmentada i virtual en educació cultura i turisme així com les aplicacions Nepcom de missatgeria instantània orientada a la comunicació interna i externa amb "un elevat nivell de seguretat i privacitat" o Jo també llegeixo que facilita el procés d'aprenentatge de nens amb síndrome de Down.