Meliá Hotels International espera retenir "gran part" dels estalvis de despeses aconseguides durant la pandèmia de cara al futur, fet que ajudarà a recuperar els nivells del resultat brut d'explotació (ebitda) a principis del 2023. No obstant això, la recuperació dels nivells d'ingressos "és més difícil de determinar", estimant-se com més probable per al 2024, segons ha explicat la companyia a les conclusions del Foro Renta 4 Banco.
Des de juny, Meliá ha generat caixa positiva cada mes. La companyia assegura sentir-se "còmoda" amb la liquiditat de què disposa (405 milions d'euros al juny), que podria baixar una mica el quart trimestre a causa de la major dependència del segment urbà. La companyia ha senyalat que l'evolució del tercer trimestre va "molt en línia" amb el previst després dels resultats del segon trimestre, amb diferents graus de recuperació per segments de negoci i destinació, predominança de les reserves d'"últim minut", client local i repunt acusat de les reserves directes.
En concret, el segment vacacional a Espanya es troba a un 30% del nivell del 2019, amb preus mitjans una mica més elevats i ocupació més baixa. D'altra banda, la recuperació del segment urbà a Espanya (i Europa) segueix sent més lenta. Les capitals, que depenen més del turisme intercontinental, segueixen sofrint més, mentre que es registra un bon comportament de les "segones" ciutats, amb major afluència de turistes domèstics.
En el terreny internacional, Mèxic ja es troba a nivells precovid, no així la República Dominicana, en no tenir tan bona connexió aèria amb els Estats Units i romandre el Canadà encara amb restriccions. A Cuba, els hotels estaran tancats fins el 15 de novembre, data en què al voltant del 95% dels hotels del grup estaran oberts (ara 39 tancats, dels quals més de 20 són a Cuba).