“Quan torne al buffete m'esperen, almenys, dues demandes de divorci”, deia l'altra vesprada l'amo d'un dels gossos que baixa al parc a la mateixa hora que Bowie. “La seua dona li ha demanat el divorci perquè, pel que sembla, tenia una amant i no ha pogut esperar que acabara la quarantena per a veure-la. I li ha enxampat”. Aquest fet que relata un advocat és menys anecdòtic del que podria semblar. I és que la quarantena també està modificant els hàbits sexuals en aquesta època de tancament.
Una enquesta feta a més de 8.000 persones per la marca de joguets eròtics i plataforma de divulgació sexual Platanomelón assegura que el desig sexual ha augmentat més del doble entre les persones que passen soles el confinament, això és, un 56%, enfront del 29% de les persones que estan confinades en parella.
Com en el cas del nostre demandat per divorci, en les “parelles” que estan confinades a distància s'ha disparat la libido i encara que segons l'enquesta de la citada marca això ha provocat que el sexting augmente en un 68%, ja sabem per les meues fonts contrastades que hi ha qui no pot esperar. Encara que li coste el divorci.
Bromes a part, aposte que a més d'haver descobert que es pot teletreballar, fer esdeveniments online, presentacions de llibres des de diversos punts del territori i concerts des del saló de qualsevol estrella de la música, moltes persones han descobert el sexe telemàtic.
Però tornem a les parelles confinades juntes entre les quals, segons l'enquesta de Platanomelón, només un 31% han augmentat les relacions sexuals ja que tenen més temps lliure i un 37% assegura que han dedicat aquest temps de confinament per a innovar en postures i pràctiques.
Als coneguts beneficis atribuïts a una vida sexual activa i satisfactòria, com el benestar emocional, dormir millor, reduir l'estrés, millorar el sistema immune o descobrir-se a si mateixa, està el creixement de la població.
A Espanya portem dècades en caiguda lliure quant als índexs de natalitat. En 2015, 2017 i 2018 va haver-hi un saldo negatiu entre naixements i morts. Les dones tenen ara 1,25 fills de mitjana, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), o dit d'una altra forma, el més de mig milió de naixements de fa una dècada s'ha reduït a menys de 370.000 l'any passat.
Veurem la demografia després del tancament: el més de mig milió de naixements de fa una dècada s'ha reduït a menys de 370.000 l'any passat
La pandèmia que vivim podria ser un revulsiu per a la natalitat, en propiciar el tancament de parelles a les seues cases, amb més temps lliure. No obstant això, les dades de les enquestes d'hàbits sexuals, la tendència de la natalitat de l'última dècada i el desolador panorama econòmic que s'albira com a següent fase a aquest esdeveniment que vivim ara, indiquen que no sols no s'activarà la natalitat sinó que aquest 30% de descens de naixements de l'última dècada augmentarà.
Això no ho salva ni el sexe.